Jahlynn

Jahlynn Kalkman is geboren te Nijmegen op 16 oktober 1997 en groeide op in een muzikale familie waarin muziek altijd het middelpunt was. Invloeden als Destiny’s Child, Michael Jackson, Whitney Houston en nog vele andere, inspireerden Jahlynn om ook te gaan zingen, en dat al van kleins af aan. Ze was elf toen ze voor het eerst voor een groot publiek optrad tijdens het KinderenvoorKinderen festival. Vanaf daar is het balletje voor Jahlynn gaan rollen. Zowel op de basis- als middelbare school deed ze mee met elk open podium en musical.

In 2017 deed Jahlynn mee aan het talentenprogramma Idols. Hier heeft ze het geschopt tot de halve finale en heeft ze even kunnen proeven hoe het leven in de muziekbusiness is. Ze meldde zich aan voor de Nederlandse popacademie, wat tot nu toe de beste keuze in haar leven is geweest. Hier leert ze de technische en theoretische kant van de muziekbusiness, waar ze nog weinig van af wist. In het tweede jaar van de opleiding vond ze zichzelf ready genoeg om haar tunes hoorbaar te maken en dus bracht ze ze uit.

Nu geeft Jahlynn vocalcoaching, maakt ze coverart en logo’s voor andere artiesten en was ze druk bezig met haar act ‘Sterrenstof.’