Over De Nieuwe Notie

Oost-Nederland barst van hiphoptalent. De Nieuwe Notie heeft als missie om dit talent een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. De doelgroep waar we ons op richten bestaat uit iedereen die hiphop maakt; zij het rappers, vocalisten of producers en beatmakers. Een pre is dat zij nog niet getekend zijn bij een label. De titel van dit project, die afgeleid is van het gelijknamige nummer van Sticks en Typhoon, staat voor de ambitie die we hebben om deze talenten hun stempel te laten drukken op de Nederlandse hiphopscene. 

In Overijssel en Gelderland zijn vijf organisaties de samenwerking aangegaan om dit jaarlijkse project op te zetten. Deze vijf organisaties zijn: cultuur oost, De Nieuwe Oost | pop, Beatbox/Hedon Zwolle en de Poppunten in beide provincies. Samen zetten zij hun netwerk in om talent te werven. Talenten krijgen op hun beurt de kans om van de netwerken en middelen van voornoemde organisaties gebruik te maken.

Tien talenten krijgen een jaar lang de kans om samenwerkingen aan te gaan met elkaar en andere organisaties die hiphop georiënteerd zijn. Aan het eind van het traject zal een volwaardig studioalbum uitgebracht worden van de hand van de deelnemers. Hiernaast wordt gewerkt aan live performance en zal De Nieuwe Notie verzegeld worden met een kleine tour.

2020 markeert de start van De Nieuwe Notie. Tijdens dit eerste jaar wordt een zestal talentvolle oosterlingen geselecteerd om samen ons eerste wapenfeit in te luiden. Stay tuned!